Vertaal deze pagina naar:

WAAROM WORDEN ER GATEN GEMAAKT IN DE DUINEN LANGS DE NEDERLANDSE KUSTLIJN?

07-11-2024

Vraag: Wie gaat de gaten in de duinen aankaarten op de Televisie en actie ondernemen om de gaten tijdig te dichten?

Ons drinkwater loopt groot gevaar!

Er zijn gaten in de duinen gemaakt ten zuiden van Castricum, (video opname van dinsdag 5 november 2024).

(Met dank aan Jolanda Vlaskamp en Pieter Parlevliet voor het maken van de bovenstaande video)

Vraag: Houd jij droge voeten waar je nu woont?


Onze brandende vraag is WIE deze gaten in de duinen langs de Nederlandse kust graaft, in opdracht van WIE en WAAROM deze gaten in de duinen worden gegraven.

Wie het antwoord weet kan een e-mail zenden aan:

redactie@de-nieuwe-media.nl

"Gaten in de duinen, het lul verhaal"

De gepubliceerde afbeelding (hierboven/hiernaast) werd ons vandaag 7 november 2024 aangereikt, zeer veel dank daarvoor! 

Martijn van Schaik is een projectleider van PWN (zie foto/afbeelding).

Volgens de website van PWN herbergt het gebied 'Noordduinen' bij Zandvoort waardevolle natuur en is geliefd bij bezoekers. De duinen bestaan hier uit een afwisselend mozaïek van graslanden, ruigtes, struwelen, stuifkuilen en poelen, enkele bomen, helmvegetaties en paden die veel worden gebruikt of juist zijn dichtgegroeid. 

Natuurbeheerder PWN gaat de Noordduinen een handje helpen om weer sterk en gezond te worden zodat bezoekers in de toekomst kunnen blijven genieten van dit mooie stukje Zandvoort.

Website: https://www.pwn.nl/noordduinen-zandvoort-klaar-voor-de-toekomst

Bron afbeelding: https://www.pwn.nl/noordduinen-zandvoort-klaar-voor-de-toekomst
Bron afbeelding: https://www.pwn.nl/noordduinen-zandvoort-klaar-voor-de-toekomst

UITLEG PWN

De duinen beschermen ons ook tegen overstromingsgevaar. 

Het zijn 'natuurlijke dijken' met een belangrijke functie in de kustbescherming. De zeespiegel stijgt door klimaatverandering volgens PWN. Daarom wordt een robuust duingebied steeds belangrijker als natuurlijke schakel in de bescherming van het achterland tegen overstromingen.

Lees verder: https://www.pwn.nl/stuivende-duinen

Waarom maakt PWN die sleuven in de duinen? 

Nu uitgelekte plannen duidelijk hebben gemaakt, dat ze delen van Nederland onder water willen gaan zetten, begrijpen we gelijk dat ze met hun stikstof bullshitverhaal nu ook de beschermende duinen langs de kuststrook van Nederland aan het vernietigen zijn. Alle alarmbellen zouden nu moeten afgaan...

(Video) - Bewijs gemeenten onderwater zetten grote gebieden in Nederland

PROJECTEN

PWN zuivert oppervlaktewater tot drinkwater, in Andijk, Heemskerk en in het duingebied. We zorgen er als duinbeheerder voor dat de duinen gezond blijven en dat we zuinig zijn op de rijkdom aan flora en fauna in het duin. Om dit nu en in toekomst te kunnen blijven doen is het belangrijk te investeren in zowel de infrastructuur van drinkwatervoorziening als de Noord-Hollandse duinen. Dit gebeurt op verschillende plekken in Noord-Holland.​ Bron en meer info: https://www.pwn.nl/drinkwater/projecten

Ons drinkwater loopt groot gevaar voor al onze (toekomstige) kinderen en kleinkinderen!

Bron foto: https://www.pwn.nl/water-in-de-duinen
Bron foto: https://www.pwn.nl/water-in-de-duinen

VOLGENS AD VAN ROOIJ KAN ARSEENZUUR EN CHROOM VI OPGELOST IN WATER NOOIT MEER UIT HET DRINKWATER WORDEN GEHAALD!

Ad van Rooij: "Is iedereen na 13 jaar weer vergeten, niemand praat er nog over, zo ook niet over het volledig in water oplosbaar arseenzuur en chroom VI (chroomtrioxide) dat nooit meer uit het drinkwater kan worden gehaald (wegmoffelend onder stikstof, PFAS, etc.) dat met honderden miljarden kilogrammen over ons en in het voedsel en in drinkwater wordt uitgestrooid in strijd met het door mij in 1999 gewonnen arrest bij het Europese hof van justitie wat met open kranen op dit moment nog veel erger is geworden met biljoenen euro's aan overheidssubsidie onder de dekmantels van groen, duurzaamheid, closing the circle, circulaire economie, agenda 21, agenda 2030, biomassa, CO2 reductie en nog honderden van deze leugenwoorden meer."

Lees de onderstaande artikelen van De Nieuwe Media voor meer achtergrondinformatie.

Water in de duinen

Als je regelmatig in de duinen komt, heb je het vast ervaren: enorm veel water vanwege het natste jaar ooit. Hoe komt er zoveel water in de duinen? Welke maatregelen neemt PWN om overlast te beperken? En hoe kan jij nog steeds genieten van de duinen en wel droge voeten houden?

Bron tekst en meer info: https://www.pwn.nl/water-in-de-duinen

Veelgestelde vragen

  • Verwacht PWN de komende tijd opnieuw hoge grondwaterstanden in de duinen?

    We verwachten inderdaad dat het water de komende maanden opnieuw hoog staat.

    In een normale situatie staat in augustus het grondwater op de laagste stand van het jaar. Het grondwater stijgt dan vanaf het najaar weer omdat er minder verdampt en er meer neerslag valt. Door de extreme hoeveelheid neerslag van 2023 en 2024 is de situatie de komende tijd totaal anders. Het water in de duinen staat nog steeds heel hoog.

  • Sommige paden zijn nog maar net droog of staan zelfs alweer onder water. Wat gebeurt er als het weer flink gaat regenen?

    Komt er nu regen bij, dan stijgt het grondwater verder en staan de paden, vooral op lager gelegen gebieden, opnieuw onder water.

    Het heeft het afgelopen jaar extreem veel geregend. Die regen zakt maar heel langzaam door het zandpakket de bodem in. De duinen zijn een soort spons die langzaam het water opnemen. Omdat dit natuurlijke proces zo traag gaat, beginnen we het 'natte seizoen' vanaf september met een vollere spons (een veel hoger grondwaterpeil) dan in een gemiddeld jaar. Dit leidt dus ook de komende periode tot paden die onder water staan.

  • Vorig jaar kwam de extreme hoeveelheid regen als een verrassing. Hoe heeft PWN zich dit jaar voorbereid?

    We waren vorig jaar inderdaad verrast door de extreme hoeveelheid neerslag en de gevolgen van het hoge water in de duinen. Het grondwater staat door de grote hoeveelheid regen nog steeds erg hoog. Dit jaar zijn we goed voorbereid en nemen we op verschillende plekken maatregelen. Of we (tijdelijke) maatregelen nemen, toetsen we aan een aantal uitgangspunten.

    • Veiligheid bezoekers. Paden moeten veilig te gebruiken zijn. Kan dit niet, dan zorgen we voor een omleidingsroute of andere tijdelijke oplossing.
    • Veiligheid en toegankelijkheid campings.
    • Toegankelijkheid hulpdiensten. We zorgen dat calamiteitenwegen voor de hulpdiensten zoals de brandweer bereikbaar zijn.
    • Bereikbaarheid voor bezoekers. Ook dit najaar staan diverse paden opnieuw onder water, zeker als het weer gaat regenen. Dat betekent dat er opnieuw een beroep wordt gedaan op ons aanpassingsvermogen: ook dit najaar en de winter krijgen we te maken met omleidingen en tijdelijke afsluitingen. We zorgen dat er goede toegankelijke fietsverbindingen zijn tussen het oosten en westen en het noorden en zuiden van de natuurgebieden. En omleidingsroutes voor wandelaars en fietsers staan duidelijk aangegeven.
  • Welke maatregelen heeft PWN genomen in het Noordhollands Duinreservaat en in de Kennemerduinen?

    Tijdelijke maatregelen zijn maatwerk en verschillen per locatie in de natuurgebieden.

    Noordhollands Duinreservaat

    • Er zijn tijdelijke omleidingsroutes. Sommige vaste recreatieve wandel- en fietsroutes zijn bij veel regen niet bereikbaar. Je kunt als recreant nog steeds volop genieten van de duinen! Op de website en bij de verschillende duiningangen staan alternatieve routes aangegeven.
    • Op verschillende locaties worden/werden oude duikers hersteld voor een verbeterde waterafvoer, zoals bij de Kruisbergweg in Heemskerk.
    • Zo'n twaalf onverharde (calamiteiten) wegen worden/werden met zand uit de duinen verhoogd.
    • Om de levering van drinkwater veilig te stellen, zijn bij een aantal locaties zoals het pompstation in Bergen en de aanjager in Bakkum tijdelijke maatregelen genomen om wateroverlast te voorkomen.
    • Bij de campings worden oude duinrellen hersteld voor een verbeterde afvoer van water op de campings. Bij de duinlandjes in Egmond en de huisjes in de Nollenvallei wordt vanaf september 2024 op twee locaties water weggepompt.
    • Via de website, infopanelen bij de grote ingangen en borden in het veld worden omleidingen aangegeven.


    Kennemerduinen

    • Afhankelijk van de hoeveelheid water op de paden, worden omleidingsroutes aangegeven via houten paaltjes in het veld en op de website.
    • Op fietspad De Blink liggen twee tijdelijke steigerbruggen.
    • Parnassia is vanuit Bloemendaal bereikbaar via het noord-zuid fietspad naar Koevlak en dan verder via de Zeeweg.
  • Hoe weet ik welke paden toegankelijk zijn en welke omleiding ik moet volgen? Waar kan ik dat vinden?

    Als je natte voeten geen bezwaar vindt, dan kun je op de meeste plekken wandelend of met de fiets aan de hand rustig door het water lopen. Geniet dan vooral ook van de voorbij zwemmende watervogels, kikkers en visjes. Voor de bezoekers die liever hun voeten droog houden, hebben we speciale 'heen-en-weertjes' . Je loopt dan heen en terug met droge voeten en dubbel natuurplezier! De heen en weertjes staan duidelijk aangegeven in de natuurgebieden.

    Wil je voor vertrek je route uitstippelen? Bekijk dan hieronder de kaarten.

  • Als ik een ondergelopen pad zie, kan ik er ook makkelijk omheen lopen. Mag dat?

    Om een nat pad heenlopen lijkt natuurlijk een simpele en voor de hand liggende oplossing. Je doet er tenslotte geen mens kwaad mee. Logische gedachte zou je zeggen. Toch is een pad niet alleen bedoeld om jou van A naar B te brengen. Het zorgt ook dat de planten en dieren die naast de paden leven ongestoord hun gang kunnen gaan. Geen goed idee dus als wij massaal door hun gebied gaan banjeren. Bovendien zijn op veel plekken de waterplassen zo groot, en de struiken zo dicht begroeid dat je toch vastloopt en weer terug moet. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg: volg onze speciale heen en weer routes of trotseer op blote voeten of met regenlaarzen het water waar dat kan! Er is gelukkig ruimte genoeg in de duinen om volop te genieten.

  • Ik wil graag mijn (vaste) rondje blijven wandelen of fietsen, ook als het nat is. Waarom kan dat niet?

    De duinen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Noordhollands Duinreservaat zijn een zeer geliefde plek bij heel veel mensen. Wij begrijpen dat wel! Het is er weids, uitgestrekt met heel veel soorten natuur, imposante dieren en heerlijk rustige plekken. En alle weersomstandigheden hebben zo hun eigen charme. Daarom zorgen wij er ook voor dat grote delen van de natuurgebieden toegankelijk zijn voor mensen. En dat houden we zo, in natte en in droge tijden. Soms is jouw favoriete rondje even geen rondje meer omdat het onder water staat. Als je geen natte voeten wilt en wel wil genieten van de natuur dan zeggen wij: bekijk het ook eens van de andere kant! Verwonder je heen over links en terug over rechts. Het is even wennen, maar je ziet misschien zelfs wel meer moois… En bedenk je, het water zakt weer vanzelf. Dus met een beetje geduld valt jouw lievelingspad snel weer droog. Wij zorgen in elk geval dat de 'heen-en-weer' routes en omleidingen zo duidelijk mogelijk staan aangegeven. Vind je dat de informatie beter kan? Laat het weten!

  • Kan de natuur wel tegen zo lang en zoveel water? Je ziet nu al bomen die er niet goed bijstaan. Hoe zit dat met de rest van de dieren en planten?

    De natuur in de duinen is van nature aangepast aan het omgaan met wisselende omstandigheden. De meeste planten en bomen kunnen behoorlijk goed omgaan met wisselende omstandigheden, waaronder droogte in voorjaar en zomer of nattigheid in de winter. Het afgelopen jaar was het echter wel heel extreem. We zien nu bijvoorbeeld dat veel bomen er niet goed bijstaan. We onderzoeken nu, in overleg met externe deskundigen, de staat van de bomen die er dood uitzien. We vinden het belangrijk om inzicht te krijgen in de veiligheid van de wandelpaden waar bomen staan. Als het gaat waaien, is de veiligheid van wandelaars dan nog gegarandeerd? Of is de verwachting dat er veel bomen kunnen omwaaien?

    Door de hoge waterstanden zien we ook andere veranderingen in de natuur. Op nat blijvende plekken hebben veel watervogels, zoals verschillende soorten eenden, meerkoeten, dodaars en kievit succesvol gebroed. Tegelijkertijd zijn veel bijzondere planten van vochtige duinvalleien, zoals parnassia en slanke gentiaan, dit jaar erg zeldzaam. Het is onbekend hoe dit precies uit gaat pakken. Dit soort zichtbare gevolgen zien er soms best heftig uit. Toch hoort dit ook bij de natuurlijke processen in de duinen.

  • Blijven tijdelijke maatregelen zoals de brug in de Kennemerduinen langer liggen als het weer gaat regenen en het pad nat blijft?

    Nee, de brug in de Kennemerduinen is ingezet als tijdelijke maatregel. Waarom kan dat niet een definitieve brug worden? In het drukke zomerseizoen zijn er heel veel toeristen en dagjesmensen die graag door de duinen naar het strand willen fietsen. Bij wijze van uitzondering hebben we besloten om fietsers in deze extreem natte periode toch een zomerse duinbeleving te bieden en te voorkomen dat de natuur nog meer schade oploopt door het ontstaan van sluippaden. We hebben dus flink geïnvesteerd in de huur van een tijdelijke brug. Na verloop van tijd wordt deze tijdelijke oplossing weer weggehaald. Dit fietspad wordt in de winter sowieso veel minder vaak gebruikt. Bovendien kunnen de bruggen hulpdiensten hinderen, want hun voertuigen kunnen niet over een brug. Gelukkig is het strand wel altijd bereikbaar via de Zeeweg.

  • Waarom neemt PWN op sommige locaties geen maatregelen terwijl er toch sprake is van overlast voor bijvoorbeeld fietsers?

    De duingebieden in Noord-Holland zijn groot en uitgestrekt. Bij PWN zijn we naast drinkwaterbedrijf ook natuurbeheerder van zo'n 7500 hectare duinen tussen Zandvoort en Bergen. Door de extreme hoeveelheid neerslag is het op heel veel plekken in de natuur nog steeds erg nat en verwachten we dat het nog natter wordt in het najaar. Of en waar we tijdelijke maatregelen nemen in de duinen doen we zo zorgvuldig mogelijk en volgens vaste uitgangspunten. We concentreren ons met tijdelijke maatregelen op de belangrijkste en/of meest gebruikte verbindingen. We leggen waar mogelijk droge routes aan en/of we sluiten delen af als de veiligheid of de natuur in het gedrang komt.

    We snappen goed dat het best vervelend of jammer kan zijn als je je vaste route niet kunt wandelen of fietsen of een rondje dat je gepland had niet toegankelijk is. We informeren je hier zo goed mogelijk over om verrassingen in het veld te voorkomen.

  • Kan PWN met de drinkwaterproductie de wateroverlast voorkomen?

    Nee, PWN kan met de drinkwaterproductie de wateroverlast niet voorkomen.

    We pompen IJsselmeerwater het duin in op enkele kleine locaties in het Noordhollands Duinreservaat. Deze infiltratiegebieden heten ICas en DWAT bij Castricum en IKief in Wijk aan Zee. Dat zijn naar verhouding kleine gebiedjes in de grote en uitgestrekte duinen. We laten op die locaties net zoveel water erin als we er na de zandzuivering weer uitpompen, dus netto is dat nul. Het inlaten van IJsselmeerwater kun je met eigen ogen zien bij 'de kwal', langs het fietspad bij het infiltratiegebied in Castricum. Het gebied waarop het infiltreren en weer oppompen van water invloed heeft, is beperkt tot enkele honderden meters.

    Als we stoppen met infiltreren van IJsselmeerwater in de infiltratiegebieden ICas en IKief in het Noordhollands Duinreservaat, dan vallen die infiltratiekanalen snel droog. Dat heeft alleen een lokaal effect. De rest van het duingebied blijft dan net zo nat. De infiltratiegebieden zijn niet bedoeld om het grondwaterpeil te verhogen of verlagen, maar om Noord-Holland van betrouwbaar drinkwater te voorzien. En dat blijven we natuurlijk doen.

    PWN gebruikt in plaats van IJsselmeerwater soms ook natuurlijk duinwater dat ligt opgeslagen diep onder de duinen om drinkwater van te maken. Dit doen we normaal gesproken niet maar alleen voor korte tijd in (nood)situaties waarin de reguliere drinkwaterproductie tekortschiet. Zo houden we zoveel mogelijk een natuurlijke grondwaterstand en dat is weer belangrijk om de duinen sterk en gezond te houden.

  • Als het heel veel heeft geregend kunnen jullie dat regenwater toch gewoon gebruiken als drinkwater?

    Dat zou best handig zijn en klinkt logisch. Toch zit het wat ingewikkelder in elkaar. Bij PWN maken we namelijk voor het grootste gedeelte drinkwater van water uit het IJsselmeer. Je zou kunnen zeggen dat we het verzamelde regenwater in het IJsselmeer gebruiken om drinkwater van te maken.

    Via onder andere de zuiverende kracht van het duinzand maken we er uiteindelijk drinkwater van voor Noord-Holland. Best een ingewikkeld proces. In dit filmpje geven we meer uitleg.

  • Kan PWN in de gemeente Bloemendaal een oplossing bieden voor water dat in extreem natte jaren zoals nu in de kelders staat?

    PWN kan helaas geen oplossing bieden voor de ondergelopen kelders in Bloemendaal.

    Vooropgesteld is het bijzonder vervelend dat de extreme hoeveelheid regen bij diverse huizen aan de rand van het duingebied tot wateroverlast leidt. Het is heel logisch dat dit soms leidt tot boosheid en frustratie.

    In het verleden zijn meerdere onderzoeken uitgevoerd naar het effect van het stopzetten van de waterwinning op de grondwaterstanden in de Kennemerduinen en in het bebouwde gebied direct achter de duinen. Uit die onderzoeken blijkt dat het grondwater op de plek in de duinen waar gestopt is met drinkwaterwinning flink is gestegen en dat het effect van dit stopzetten op de grondwaterstand in bebouwd gebied zeer gering is.

    De aanwezige ontwatering in bebouwd gebied (met drainages, slootjes, duinrellen, ontwatering met deepwells) zorgt ervoor dat de grondwaterstanden niet zijn gestegen sinds het stopzetten van de winningen, nu zo'n twintig jaar geleden. Dit is uitgebreid gerapporteerd in 2006 (Icastat). Ook het recente rapport van KnowH2O in opdracht van de gemeente Bloemendaal onderschrijft deze conclusies.

  • Kan ik veilig met mijn paard het duin in?

Bron tekst en meer info: https://www.pwn.nl/water-in-de-duinen

Wist je dat ...

... het vele weken duurt voordat oppervlaktewater zoals regenwater schoon en veilig genoeg is om te drinken? Daardoor is het helaas niet mogelijk om van een overschot aan regenwater snel een extra voorraad drinkwater te maken. [bron tekst]

Bron afbeelding: https://www.pwn.nl/water-in-de-duinen
Bron afbeelding: https://www.pwn.nl/water-in-de-duinen

Ter overdenking...

Alle hens aan dek!

In Zandvoort kan het zoute zeewater zo het Amsterdamse waterleidinggebied binnen stromen. En wat dacht je hiervan; De Kerf in de Schoorlse duinen, het zeewater loopt er zo in bij hoogwater. Wat gebeurt er met springtij en een fikse noordwesterstorm? Dan gaat het water nog verder. En als topper hebben ze daarachter ook nog eens 38.000 bomen gekapt. Woon niet meer zo fijn hier.  Het resultaat is meer overstromingen bij enorme regenval!

PS In Antwerpen hebben ze een pot polder gebouwd om watervloed op te vangen.

Watersnoodramp 1953, reeds vergeten?

Bron foto: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/bescherming-tegen-het-water/watersnoodramp-1953
Bron foto: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/bescherming-tegen-het-water/watersnoodramp-1953

De Watersnoodramp van 1953 is de grootste Nederlandse natuurramp van de 20e eeuw.

Een zware noordwesterstorm in combinatie met springtij, zorgde ervoor dat grote delen van ons land overstroomden. 1.836 mensen overleefden de ramp niet, tienduizenden dieren lieten het leven en ook huizen werden verwoest.

Watersnoodramp 1953: wat gebeurde er precies?

Er ontwikkelde zich een noordwesterstorm op 29 januari 1953 ten zuiden van IJsland. Via Schotland koerste de storm verder zuidwaarts. Op de noordelijke Noordzee draaide de wind naar noordnoordwest. Het gevolg: een stormveld van 1.000 km lang dat recht op onze kust afkwam.

In Vlissingen werd de hoogste waterstand gemeten: 4,55 m+ NAP

De storm met windkracht 10 kwam op zaterdagavond 31 januari 1953 bij de Nederlandse kust aan. In Zeeland lag het hoogtepunt van de storm om 22.00 uur, in IJmuiden om 01.00 uur en in Den Helder om 04.00 uur.

De zware noordwesterstorm zorgde samen met springtij voor een springvloed. Zeewater stuwde op tot uitzonderlijke hoogtes. Bij Hoek van Holland bereikte het water de hoogte van 3,85 m boven Normaal Amsterdams Peil (NAP). (Een NAP-hoogte van 0 m is nu ongeveer gelijk aan het gemiddeld zeeniveau van de Noordzee).

Een gevaarlijk hoge waterstand voor het achterland van Zuid-Holland, waar veel mensen woonden. De hoogste waterstand in Zeeland werd om 03.24 uur gemeten in Vlissingen: 4,55 m +NAP. Veel dijken waren toen niet berekend op deze hoogte en braken.

Dijken braken: rampzalige gevolgen

Op meer dan 150 plaatsen in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant braken de dijken, omdat ze de hoeveelheid water niet aan konden. De gevolgen waren rampzalig. Zondagmiddag werd de bevolking opgeschrikt door een 2e vloedgolf die nog meer slachtoffers maakte dan de eerste.

De watersnoodramp kostte aan 1.836 mensen het leven. De evacuatie telde 72.000 mensen. 47.000 stuks vee en 140.000 stuks pluimvee verdronken. Schade aan de infrastructuur en landbouwgrond waren groot. Ruim 150.000 ha grond overstroomde.

Het natuurgeweld maakte 4.300 huizen en gebouwen kapot en beschadigde er 43.000. De totale schade was 1,5 miljard gulden (dat nu gelijk zou staan aan 5,4 miljard euro).

Bron: https://www.rijkswaterstaat.nl/water/waterbeheer/bescherming-tegen-het-water/watersnoodramp-1953

Wie gaat er actie ondernemen?

Een Watersnoodramp in Nederland wil niemand meer toch? 

Wie gaat er over het waterbeleid in Nederland? Willem-Alexander toch?

Op deze website is het volgende te lezen:

Willem-Alexander heeft de hele wereld rond gereisd, in de functie van watergezant (met als doel het uitdragen van de Nederlandse expertise op gebied van watermanagement). Dit deed hij om de leidende rol, die Nederland heeft in de aanpak van waterproblemen, te verstevigen. Waar een klein land al niet groot in kan zijn. In de eerste jaren, begin 1997, werd lacherig gedaan over zijn functie binnen het watermanagement. Watermanagement, weinig mensen hadden ervan gehoord. Dat we goed zijn in dijken bouwen wisten we. En dat we de wereldberoemde baggeraars zijn ook. Maar het is hem gelukt dit, in eerste instantie vage baantje, inhoud te geven. [bron]

Is dat werkelijk het geval wat de bron suggereert over Willem-Alexander?

Dit beeld nooit meer toch?

Wij, De Nieuwe Media, schreven reeds eerder artikelen over de duinen en eventuele overstromingen in Nederland door opzet. Klik op de onderstaande paarse links voor meer informatie.

Vraag: Wie gaat de gaten in de duinen aankaarten op de Televisie en actie ondernemen om de gaten tijdig te dichten?

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN

Spuit de (R)overheid Giftige Chemicaliën in de lucht om het Weer te Manipuleren?