Vertaal deze pagina naar:

OP PAD IN HET GROENE HART IN HOLLAND — WELKOM!

24-12-2024
ANWB-bord Groene Hart bij Reeuwijk
ANWB-bord Groene Hart bij Reeuwijk
Bron afbeelding: https://www.indekrimpenerwaard.nl/groene-hart
Bron afbeelding: https://www.indekrimpenerwaard.nl/groene-hart
Ontdek het Groene Hart van Holland, een typisch Hollands natuurgebied met molens, koeien, kaas, boerderijen en ambachten. Bezoek de pittoreske dorpjes, geniet van de uitgestrekte natuurgebieden en de recreatieplassen, die ideaal zijn voor watersport. Bron afbeelding: https://www.groenehart.nl/the-green-heart-of-holland
Ontdek het Groene Hart van Holland, een typisch Hollands natuurgebied met molens, koeien, kaas, boerderijen en ambachten. Bezoek de pittoreske dorpjes, geniet van de uitgestrekte natuurgebieden en de recreatieplassen, die ideaal zijn voor watersport. Bron afbeelding: https://www.groenehart.nl/the-green-heart-of-holland
Dienie Kars heet U Welkom in het Groene Hart van Holland.
Dienie Kars heet U Welkom in het Groene Hart van Holland.

Het Groene Hart in Holland met een terugblik naar vroegere tijden.

Idyllisch aanzicht van het riviertje de Vlist
Idyllisch aanzicht van het riviertje de Vlist

Het Groene Hart van Nederland

Het Groene Hart is een binnen de Nederlandse Randstad gelegen, relatief dunbevolkt veenweidegebied. Rond het Groene Hart liggen Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht. Binnen het Groene Hart ligt een aantal kleinere plaatsen, maar ook enkele middelgrote steden (met 50.000 tot 100.000 inwoners) als Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden. Gooise Meren, Hilversum en Nieuwegein liggen er niet in, maar grenzen er net aan. Het gebied is in 2004 aangewezen als Nationaal Landschap.

Geschiedenis

De Hollands-Utrechtse laagvlakte is in de loop van vele eeuwen ontstaan door de groei van een dikke, natte veenlaag. Deze moerassige veengrond werd door ontwatering ten tijde van de Grote Ontginning geschikt gemaakt voor landbouw, veehouderij en het winnen van turf. In de middeleeuwen ontstond er een ring van steden rond het uitgestrekte waterrijke veenweidegebied. Dit gebied kreeg in de tweede helft van de twintigste eeuw de benaming 'het Groene Hart' en de steden noemde men de Randstad.

In de laagvlakte waren uitgestrekte verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie ingericht. 

Landschap

Het meest karakteristiek zijn de veenweidegebieden, waarvan het verkavelingspatroon veelal stamt uit de tijd van de Grote Ontginning van rond het jaar 1000. Binnen het Groene Hart verschilt de verkaveling sterk. Het gebied ten noordoosten van Leiden, dat reeds vroeg werd ontgonnen, kenmerkt zich door een onregelmatig blokvormige verkaveling. In het overige gebied overheerst de opstrekkende strokenverkaveling. Vooral in het Utrechtse plassengebied komen zeer langgerekte kavels voor. Bij de latere veenontginningen was de ontginning meer geordend en hadden de kavels een vaste diepte en breedte, de zogenoemde cope-verkaveling. De na de turfwinning noodzakelijk geworden droogmakerijen hebben een rechthoekige verkaveling en wegen- en slotenpatroon, dat vaak nog aanwezig is.

Naast de verkavelingspatronen zijn oeverwallen, veenplassen, dijken, kaden, buitenplaatsen en landgoederen getuigen van de ontstaansgeschiedenis van het Groene Hart. De oeverwallen van veenrivieren en riviertjes waren in het oerlandschap de plekken, die goed toegankelijk waren via het water. Vanaf de middeleeuwen concentreerde de bewoning zich hier. Die zandige oeverwallen zijn de hoogstgelegen delen van het gebied gaan vormen omdat het veen inklonk door ontwatering. De inklinking van de veenbodem leidde er toe dat men dijken en kaden moest aanleggen om land en water gescheiden te houden.

Geografie

Na inklinking van de veenbodem werden grote delen van de laagvlakte enkele eeuwen na de Grote Ontginning weer te nat voor akkerbouw. Als weide en hooiland bleven ze wel geschikt. Door de grootschalige turfwinning na de middeleeuwen werd het gebied nog veel natter. De vele door de veenderij ontstane veenplassen zijn vanaf de 18e eeuw weer grotendeels als droogmakerijen ingepolderd. Nu nog aanwezige grote veenplasgebieden zijn de Loosdrechtse Plassen, Langeraarsche Plassen, Nieuwkoopse plassen, Reeuwijkse plassen, Vinkeveense Plassen en het Braassemermeer. Het gebied wordt doorstroomd door rivieren als de Hollandse IJssel, Oude Rijn en Lek. Ook zijn er veel kleinere veenrivieren, zoals de Vlist, Loet, Rotte, Aar, Gouwe en Meije.

Nationaal Landschap

Het Groene Hart was na 1945 lange tijd vooral een planologisch begrip. In 2004 is 180.824 ha door de rijksoverheid aangewezen als Nationaal Landschap. Hierdoor werd het erkend als een gebied met internationaal zeldzame of unieke kenmerken en landschapskwaliteiten. In samenhang daarmee worden ook de bijzondere natuurlijke en recreatieve kwaliteiten benadrukt. Het streven dient te zijn deze kwaliteiten te behouden en waar mogelijk te versterken. Het Groene Hart vormt door zijn gevarieerde en overwegend landelijke karakter een tegenpool voor het stedelijke gebied eromheen. Landbouw, natuur en recreatie zijn de voornaamste functies van het Groene Hart. Bewoners en bezoekers zoeken er rust, ruimte en groen. Sinds 2011 ondersteunen rijks- en provinciale overheid het belang van het Nationaal Landschap niet meer. Honderd maatschappelijke organisaties met tezamen een miljoen leden zijn daar in 2012 tegen in het geweer gekomen. Ze vrezen vergaande aantasting van het gebied dat ze belangrijk achten voor de instandhouding van de leefbaarheid in West-Nederland. Het Groene Hart is van groot belang voor de Nederlandse weidevogelstand. Bedreigde soorten als grutto, kievit en scholekster komen er veel voor.

Overheidsbeleid

Het Nederlandse overheidsbeleid heeft vanaf circa 2000 wat accentverschuivingen gekend. De Vijfde Nota voor de Ruimtelijke Ordening bood de grote steden rond het Groene Hart beperkte mogelijkheden tot bouw van woningen aan de rand van het Groene Hart. De overheid beperkte de vestiging van glastuinbouwbedrijven binnen het gebied. Verder wilde de overheid voorkomen dat te veel grote wegen en spoorlijnen het Groene Hart doorkruisen. De Nota Ruimte van minister Dekker, die sinds 2006 kracht van wet heeft, schrapte een aantal van deze regels en gaf de regio zelf meer ruimte om bouwplannen te beoordelen en goed of af te keuren. De toenmalig "coördinerend minister voor het Groene Hart" Cees Veerman stak een stokje voor de aanleg van een snelweg A21-2 dwars door het gebied. De Zuidplaspolder is aan het Groene Hart onttrokken en wordt volgebouwd. Ter compensatie zal recreatie- en natuurgebied Bentwoud worden aangelegd. Met het verdwijnen van het ruimtelijke ordeningsbeleid op rijksniveau verdween ook de beleidscategorie Nationaal Landschap.

Er is een zogenoemd migratiesaldo van toepassing op de woonkernen die in het Groene Hart liggen. Dorpen en steden mogen alleen voor de lokale woningbehoefte uitbreiden en woningbouw plegen. Voorwaarde is dat de bebouwing dan binnen vastgestelde rode-contourlijnen plaatsvindt. In de gemeente Kaag en Braassem, waar de Groene Hart-plaats Roelofarendsveen deel van uitmaakt, is veel bezwaar gemaakt tegen het bouwen van de nieuwbouwwijk Braassemerland. Zowel de gemeente als de provincie Zuid-Holland hebben becijferd dat het migratiesaldo exact ruimte bood om het geplande aantal van 2.250 woningen in Roelofarendsveen te kunnen bouwen.

Toekomst

Toekomstplannen voor het Groene Hart gaan uit van verschillende zones:

  • Om het eigenlijke Groene Hart heen ligt de Randstadring. Dit is de stedelijke zone die het Groene Hart bijna helemaal omringt. Tussen de stedelijke bebouwing liggen groene gebieden die het Groene Hart verbinden met andere groene gebieden in Nederland.
  • Direct aansluitend op de Randstadring is er een uitloopzone met veel bos en water. Deze dient voor recreatie en als buffer tegen verdere stedelijke groei.
  • Er zullen vier kerngebieden zijn voor natuur en watersport. Hier vindt uitbreiding en ontwikkeling plaats van veenplassen, moerassen en moerasbossen. Het gaat om de gebieden De Venen, de Krimpenerwaard, Vechtplassen en Hollandse Plassen. De overheid wil bestaande natuurgebieden uitbreiden. Deze vier kerngebieden staan met elkaar in verbinding via groenstroken en landbouwgronden.
  • Tussen de kerngebieden en de uitloopzones ligt het eigenlijke Groene Hart, het oude veenweidegebied. In dit gebied is plaats voor landbouw, natuur en recreatie.

Recreatieve routes

In het Groene Hart is een net van recreatieve wandel-, fiets- en vaarroutes aanwezig. Er wordt bij de aanleg van voorzieningen rekening gehouden met zeven miljoen potentiële recreanten en toeristen uit omliggende steden en van verder weg. De regio is voorzien van toeristische overstappunten. Wandelpaden voor langere afstanden door het gebied zijn het Groene Hartpad, een van de Nederlandse streekpaden, en het Floris V-pad, onderdeel van een GR-pad.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Groene_Hart

Typisch polderlandschap in het Groene Hart
Typisch polderlandschap in het Groene Hart

Welkom! Beleef het Groene Hart van Holland: een uniek stukje Nederland waar stad en land elkaar ontmoeten. 

Ontdek uitgestrekte polder- en veenlandschappen, authentieke dorpen en steden vol cultuur en historie. Laat je door de rijke geschiedenis van iconen als Kinderdijk en de Romeinse Limes verassen. Geniet van het grootste waterrecreatiegebied en uitgebreide sloepennetwerk van Nederland.

Voor de avonturier en natuurliefhebber zijn er talloze wandel-, fiets- en vaarroutes die langs ambachtelijke boerderijen en lokale markten voeren. Maak kennis met de smaak van échte streekproducten vanuit het Groene Hart.

Meer info: https://www.groenehart.nl/the-green-heart-of-holland

Dienie Kars heet U van harte Welkom in het Groene Hart van Nederland 💚

Dienie Kars (hoofdredacteur van De Nieuwe Media) is geboren in het Groene Hart.
Dienie Kars (hoofdredacteur van De Nieuwe Media) is geboren in het Groene Hart.

We hebben tot heden nog steeds met Romeinen 13 in de Bijbel te maken.

Echter zijn we ons nu aan het loskoppelen van de (r)overheid die zich overheid noemt.

Shi(f)t happens


door Danielle | dec 24, 2024 | Danielle Zaaijer

Zoals wetten zijn geschreven door criminelen voor criminelen, zo is de mens "by design" zowel fysiek als psychologisch geëxploiteerd. Leven we nu in een steeds zichtbaar wordende hyper-gecontroleerde-matrix of zitten we opgesloten in een inter-dimensionale simulatie? We hadden kunnen weten wat ons te wachten stond, als we ons eerder hadden verdiept in de achterliggende gedachten van een 2000 jaar oude voorspelling. Shi(f)t happens en nu men langzaamaan begint te transformeren en beseft wat er feitelijk speelt in onze wereld, creëren criminelen in de top oorlogen en rampen om het grootste gedeelte van de Covid-19 slachtoffers weg te moffelen en child-trafficking door te zetten.

Waar staan we nu? Aan de vooravond over te stappen op een trans-humanistische AI-agenda of lijken de rollen te zijn omgedraaid omdat we staan in de kracht van ons bewustzijn?

Lees hier verder >>  https://daniellezaaijer.nl/shift-happens/

Zoals Sumerian tabletten aangeven:

"Mannen die goden dienden, werkten voor hen in de tuin en werden als dieren behandeld. De mens leefde nooit in een paradijs, maar in een concentratiekamp waarin ze dachten vrij te zijn".

Saint Germain's boodschap voor de hele mensheid.


Door Ngari │  Portal 12/12

We kunnen nu de volledige overwinning van het Licht aankondigen! Elke burger van de aarde moet weten dat het Licht heeft gewonnen!

De Black Hats hebben zich onvoorwaardelijk overgegeven, want de Bron van Al Dat Is heeft geregeerd.
Ze verlaten de planeet, die nu begint te genieten van de vrijheid waar het zo hard voor heeft gevochten.

Alle oorlogen zullen onmiddellijk stoppen. Er is een wereldwijd staakt-het-vuren afgekondigd. De nazi's, niet verslagen in 1944 maar nu, houden op te bestaan ​​en Oekraïne is vrij van deze vreselijke plaag. Dit was de reden waarom Poetin Oekraïne zogenaamd "binnenviel". Hij wilde het land bevrijden van de nazi's. Om een ​​einde te maken aan hun geheime laboratoria waar ze zich als goden gedroegen en vreselijke misdaden tegen de mensheid begingen. Nu komt de hele waarheid naar buiten. De uitzending van het Emergency Response System (EBS) zal wereldwijd beginnen. Alle televisieantennes en sociale netwerken zullen worden gesloten. Drie documentaires van elk acht uur worden gedurende drie dagen uitgezonden via de Starlink-satellieten. Elke film wordt uitgezonden in de taal van het land waar deze zich afspeelt. De waarheid zal aan alle burgers van planeet Aarde worden onthuld. Daarna zal het kwantuminternet de huidige vervangen.

NESARA en Gesara, die één en dezelfde wet zijn, met het verschil dat NESARA van toepassing is in de Verenigde Staten en Gesara wereldwijd, zullen het daglicht zien in de 209 soevereine naties die het hebben ondertekend. De veranderingen die jullie allemaal zullen ervaren, zullen groot zijn. Het is letterlijk het einde van een tijdperk. Ik vraag ieder van jullie om vrede te bewaren en gefocust en kalm te blijven in het aangezicht van alles wat komen gaat. Weet dat de wereld die je achterlaat uit elkaar valt om plaats te maken voor de nieuwe en prachtige wereld die eraan komt. In deze nieuwe wereld met hoge vibratie zijn er geen donkere gevoelens, emoties of acties. Alleen liefde, welwillendheid, vrede en overvloed voor iedereen.

De gehele Society of Heaven, de Galactic Brothers en de White Hats of the Alliance zijn hier om ervoor te zorgen dat dit allemaal wordt bereikt. Het gaat om de realisatie van het goddelijke plan voor de Aarde. Samen met de humanitairen zullen we binnenkort alle vernietiging die door de duisternis is achtergelaten, herbouwen in een ander kader. We zullen een volwaardige galactische samenleving bouwen, met alles wat daarbij hoort. Ik ben Saint Germain, de Avatar van het nieuwe Aquariustijdperk, en ik sta voor altijd ten dienste van de mensheid, waar ik zo van houd.

Welkom iedereen in het Gouden Tijdperk!

De overwinning van het Licht is nu werkelijkheid!

Geschiedenis Limes (Romeinse Rijk)

Een stukje geschiedenis van de Limes - De limes (Latijn voor 'grens') is de aanduiding van de grens- en verdedigingszone van het Romeinse Rijk, hoofdzakelijk gebouwd in de periode 40 na Chr. - circa 250 na Chr. Deze liep van de Atlantische kust in Noord-Engeland via de Noordzee langs de toenmalige hoofdstroom van de Rijn en Donau naar de Zwarte Zee. Verder oostwaarts volgde de limes de Eufraat (vanaf de tijd van keizer Septimius Severus de Tigris) naar de Rode Zee. In het zuiden vormde de Sahara een natuurlijke verdedigingsbarrière tegen invallen. Delen van de limes in het Verenigd Koninkrijk (Muur van Antoninus, Muur van Hadrianus) en Duitsland (Opper-Germaans-Raetische limes) staan op de Werelderfgoedlijst, de limes in Nederland stond vanaf 2018 op de Voorlopige Lijst Werelderfgoed. In 2020 werd een nominatiedossier voor de Neder-Germaanse limes aan de UNESCO aangeboden.

In juli 2021 zijn tijdens de vergadering(en) van het Werelderfgoedcomité van de UNESCO in het Chinese Fuzhou de meest complete en best bewaarde onderdelen van de Neder-Germaanse limes de status van Werelderfgoed toegekend In deze vergadering(en) werd ook het westelijke deel van de Donaulimes in Duitsland, Oostenrijk, Slowakije op de Unesco-Werelderfgoedlijst geplaatst. In 2024 werd de limes in Roemenië op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Het Latijnse woord limes is van oorsprong een landmetersterm en betekende aanvankelijk "grenspad/grens", bijvoorbeeld tussen twee akkers of wijngaarden. Later kwam daar de betekenis van "weg" bij. De betekenis van "grensweg" (in de zin van een geplaveide weg langs forten) werd pas in de 4e eeuw gebruikt in de specifieke, militaire betekenis van grens tussen het Romeinse Rijk en de niet-onderworpen gebieden. In de 19e eeuw werd limes dankzij Duitse archeologen het vaste begrip voor de versterkte grens van het Romeinse Rijk.

De limes was niet alleen bedoeld om het gebied aan de overzijde van de rivier te beheersen en vijandelijke invallen onmogelijk te maken of te bestrijden. De militaire voorzieningen waren ook en vooral bedoeld om controle uit te oefenen over de Rijn als belangrijkste verbinding tussen het Duitse Rijnland en Brittannië. Daarbij speelde ook een rol dat bevoorrading van de legioenen vanuit het centrum van het Rijk via de Rijn aanzienlijk eenvoudiger was dan via de Elbe.

Bij de Bataafse Opstand van 69-70 na Chr. werden veel forten in brand gestoken. Na de opstand werden ze weer opgebouwd. Een daarop volgende bouwfase lijkt rond 200 te hebben plaatsgevonden, toen de versterkingen werden herbouwd uit steen. Verwoestingslagen suggereren dat de limes rond 240 is bezweken, werd hersteld, en opnieuw bezweek rond 258. Dat wordt gewoonlijk geassocieerd met een ook uit geschreven bronnen bekende Frankische inval. De Bataafse keizer Postumus herstelde de grens, die definitief bezweek toen Aurelianus in 274 het Gallische keizerrijk liquideerde. De Romeinse aanwezigheid in de 4e eeuw had een totaal ander karakter.

Het deel van de limes dat in de toenmalige Romeinse provincie Germania Inferior lag, begon in Nederland aan de monding in de Noordzee van wat nu de Oude Rijn is, langs de huidige Kromme Rijn en Nederrijn, van Katwijk (Lugdunum Batavorum en Praetorium Agrippinae) via Leiden (Matilo), Alphen aan den Rijn (Albaniana), Zwammerdam (Nigrum Pullum), Woerden (Laurium), Utrecht (Traiectum) en Arnhem (Levevanum). In Duitsland liep deze grens verder via Xanten (Castra Vetera) en Neuss (Novaesium) naar de hoofdstad van de provincie, Keulen (Colonia Agrippina). Langs deze grens liep de limesweg, die ook wel de limes wordt genoemd. Hij verbond de castella en burgernederzettingen die langs de grens waren opgericht met elkaar en met het achterland. Archeologisch onderzoek maakt duidelijk dat in de tijd van de keizers Traianus en Hadrianus fors is geïnvesteerd in de uitbouw en het onderhoud van de weg.[

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Limes_(Romeinse_Rijk)

Grenzen van het Romeinse Rijk in 80 AD
Grenzen van het Romeinse Rijk in 80 AD

NEDER-GERMAANSE LIMES

Grens van het Romeinse Rijk

Op Romeinen.nl bieden Romeinen.NU en Romeinse Limes Nederland alle informatie die je altijd al had willen weten over de Romeinse tijd in Nederland. Vijf eeuwen lang liep de grens van het Romeinse Rijk, de limes, dwars door ons land, van oost naar west. En dat heeft zijn sporen nagelaten.

Bron afbeelding: https://www.romeinen.nl/weten/limes
Bron afbeelding: https://www.romeinen.nl/weten/limes

Romeinse Limes

Dwars door het huidige Nederland, langs de Rijn, liep tweeduizend jaar geleden de noordelijke grens van het immense Romeinse Rijk: de Limes. Om deze te bewaken, bouwden de Romeinen langs de rivier wachttorens, wegen, waterwegen en legerkampen.

In deze oude grensstreek zijn veel overblijfselen in de grond bewaard gebleven, waarmee de Limes het grootste archeologische monument van Nederland is. In 2021 werd deze Neder-Germaanse Limes, de officiële naam van dit deel van de grens, erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Bron tekst: https://www.romeinen.nl/weten/limes

De Limes zelf maar ook het gebied rondom was geen niemandsland, maar juist een levendige plek waar veel gebeurde. De grens kende meer dan genoeg doorgangen om uitwisselingen van goederen en cultuur tussen Romeinen en andere in het gebied wonende volken, zoals de Bataven en Friezen, mogelijk te maken. Maar in de 3e eeuw n.Chr. raakt de Limes steeds meer in verval. Ondanks Romeinse pogingen om de grens in stand te houden dringen verschillende volken zoals de Franken steeds vaker het Romeinse Rijk binnen, wat uiteindelijk leidt tot het terugtrekken van de Romeinen.

Omdat de Limes in Nederland niet een doorlopende muur was maar vele verschijningsvormen kende, is de grens vandaag de dag niet altijd makkelijk terug te vinden. Wél heeft de concentratie van activiteit rond de grens een rijkdom aan archeologisch materiaal in de bodem achtergelaten. In de afgelopen twee eeuwen hebben er verschillende opgravingen en onderzoeken plaats gevonden. Zo is er, stukje bij beetje, een beeld ontstaan van hoe de grens er uit heeft gezien in Nederland. Water speelde hierbij een belangrijke rol (lees hier verder). Daarnaast is ontdekt waar verschillende castella, wachttorens en legerplaatsen stonden, mede dankzij de Peutingerkaart. De Peutingerkaart is een reproductie van een oude Romeinse reiskaart met daarop namen van en de afstanden tussen verschillende castella. Maar ook ontdekten onderzoekers meer over de handel en bijvoorbeeld eet- en leefgewoonten van bewoners van het limesgebied in Nederland.

Leuk om te weten is dat sommige van de castella en legerplaatsen voortleven in de namen en locaties van Nederlandse plekken. Denk aan de Romeinse plaats Albaniana, het huidige Alphen aan den Rijn, Fort Fectio, het huidige Vechten of aan Nijmegen, waar de Romeinen een grote legerplaats (castra) bouwden. Onder het Domplein in Utrecht, het middelpunt van de huidige stad, is castellum Trajectum te vinden. Sporen van de Limes zijn er meer dan je denkt!

Bron tekst: https://www.romeinen.nl/weten/limes/romeinse-limes

Kasteel de Haar


Het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland.

Kasteel de Haar (vroeger Het Huys te Haer) is een monumentaal kasteel in het Utrechtse dorpje Haarzuilens. Het is het grootste kasteel van Nederland. Het werd vanaf 1892 op de ruïne van het oude kasteel gebouwd in neogotische stijl. De Haar bestaat uit een omvangrijk terrein waarin zich naast het hoofdgebouw onder meer bijbehorende tuinen en andere gebouwen, zoals een kapel, bevinden. Het naastgelegen dorp heeft een sterke relatie met het kasteel en het geheel valt onder beschermd dorpsgezicht.

Een bezoek aan Kasteel de Haar en haar bijzondere park voert bezoekers terug naar de hoogtijdagen van het kasteel en haar bewoners. De Haar toont de on-Nederlandse weelde waarin de bewoners en hun gasten leefden met een schat aan kunst- en cultuurhistorie. Het kasteel ziet er nog precies zo uit als tijdens de septemberbewoning van de familie in de vorige eeuw.

Ontdek zelf alle verhalen over hoe het eraan toe ging tijdens het verblijf van de baron en barones. De zaalgidsen staan klaar om alle verhalen over de familie en hun gasten in geuren en kleuren te vertellen.

Bron tekst en meer info: https://www.groenehart.nl/locaties/2672732150/kasteel-de-haar

Kasteel de Haar

Adres: Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens, tel. (030) 677 85 15.

Meer info: https://www.kasteeldehaar.nl/ontdek-kasteel-de-haar/

Welkom in Tartaria Utrecht (NL)

Welkom terug bij de tweede editie van de Tartaria-serie. Deze keer zijn we in Nederland, in de zeer oude stad Utrecht. Laten we eens kijken wat we hier kunnen vinden. Als je dit eenmaal ziet, kun je het niet meer ongedaan maken en dan begin je het overal te zien, in elke grote en oudere stad in Nederland.

Onder de video zijn de volgende reacties te lezen:

'De mensheid leefde ooit op zo'n hoog intellect. Toen kwam er een andere soort op aarde, zag de mensheid en was jaloers op ons. Ze creëerden een wereldwijde ramp die de mensheid bijna wegvaagde. Ze hebben sindsdien over ons geheerst.'

'Wauw, deze tartaarse structuren zijn zo duidelijk. Ik vraag me af of de ramen daadwerkelijk ramen waren. Ik vraag me af of ze gewoon open stonden naar de omgeving. Ik heb gemerkt dat die openingen vaak dichtgemetseld zijn of een bakstenen lijst hebben om rechthoekige ramen te kunnen plaatsen.'

'Hoeveel verdiepingen/niveaus zijn er in deze modderoverstromingsgebouwen?'

'5:20 Je ziet de kathode van het elektrische gebouw in de hoek uitsteken.'

'0:40 al die rode bakstenen zijn frisse "moderne" renovaties. daaronder ligt de originele witte steen. de makkelijkste manier om dat te zien is door te kijken naar hoe de onderste ramen naar beneden zijn gemetseld. alle ramen waren zoals die aan de bovenkant.'

'Het detailniveau en het aantal honderden jaren dat ze daar hebben gestaan, zijn te vergelijken met de nieuwe, dure huizen die tegenwoordig massaal in het westen worden gebouwd... Huizen van baksteen en andere troep die over maximaal 50 jaar zwaar onderhoud nodig hebben...'

'2:40 Kijk eens naar het verschil in architectuur, en waar de baksteen en het hoogwaardigere steenwerk elkaar ontmoeten. Kijk eens hoe ze het originele PRACHTIGE gebouw slecht hebben verborgen.'

 U wordt van Harte Welkom geheten om "het Groene Hart 💚 van Holland" te (her)ontdekken!

"Het Groene Hart van Holland?" Nou, u kent ons misschien van onze beroemde Hollandse Kaas of Unesco Werelderfgoed Kinderdijk met de typisch Hollandse windmolens of u heeft ons landschap misschien wel eens geschilderd door wereldberoemde Hollandse meesters gezien. Maar bovendien zijn wij centraal gelegen tussen de grote steden van Holland: onze beroemde hoofdstad Amsterdam met haar musea en grachten; het bruisende Rotterdam met haar moderne architectuur, festival (hebt u ons gezien op het Eurovisie Songfestival?) en meer dan 170 verschillende nationaliteiten; Den Haag, de residentie van onze koning en zetel van onze regering en verschillende internationale instellingen; Utrecht, stad van kunst, cultuur en geschiedenis met haar iconische Domtoren, museumdistrict en bruisende terrasjes.

Bron en meer info: https://www.groenehart.nl/


Bent u journalist of blogger en wilt u de Groene Hart Regio ontdekken? Op zoek naar relevante connecties in het Groene Hart? Of zoekt u hulp bij het maken van een programma op maat? Wij helpen u graag met alles van historische weetjes tot de nieuwe hotspots die u niet mag missen.

Meer info: https://www.groenehart.nl/press/contact

METAAL KATHEDRAAL

Metaal Kathedraal; Dé Utrechtse Biotoop voor het dagelijkse circulaire leven. Dé werkplaats voor ecologie vanuit Kunst, Wetenschap, Kennis, Kunde en Kracht van de natuur. Hier maken we klimaatverandering en oplossingen bereikbaar voor en in de lokale leefomgeving.

De Wereld van Metaal Kathedraal is een culturele instelling met ANBI status (CieWordtVervolgd), evenementenlocatie & kennisinstituut.

Metaal Kathedraal wil mensen (bedrijven, overheid, burgers) activeren om vanuit de wijze waarop we produceren, werken, wonen, naar school gaan en recreëren het evenwicht met de natuur herstellen. Op die manier gaan we weer deel uitmaken van de natuur en creëren we een nieuwe biotoop van dagelijks circulair samenleven. Met onze programmering dagen we mensen uit om samen een toekomst te ontwerpen en vorm te geven op basis van sociale, ecologische en culturele gelijkheid. Dat begint met leren om naar elkaar te luisteren in ons eigen huis en onze directe omgeving: Rijnvliet en Leidsche Rijn. Dat betekent niet alleen op zoek gaan naar publiek, maar vooral ook naar participanten en naar verbinding. Met kunst creëren we ruimte om samen na te denken en voor jezelf te besluiten hoe je deel wilt nemen in de samenleving. We nodigen mensen uit om in hun eigen leefomgeving de verandering die nodig is samen mee op te pakken, samen te bespreken en er samen over te beslissen.

Meer info: https://www.metaalkathedraal.nl/over/

HOE VEILIG EN HOE SCHOON IS ONS DRINKWATER WERKELIJK WAT UIT DE KRAAN KOMT IN ONZE WONINGEN?

Weet jij welk drinkwater je drinkt?

Maak goede keuzes voor nu en straks voor jezelf en je (klein)kinderen.

Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN