ARTIKEL OVER DE DOOFPOT ZAAK BODEGRAVEN, OVERLEVER JOOST KNEVEL, JAAP VAN DISSEL (OUD-DIRECTEUR RIVM), FRANS BASTIAANSEN (HUISARTS), SYWERT VAN LIENDEN, VAN DEN SANDEN (ADVOCAAT) EN VELE ANDERE NAMEN EN DOOFPOTZAKEN.
De Ommekeer is in aantocht in Nederland, wat Pedoland nr. 1 van de wereld wordt genoemd.
De hele wereld kijkt nu naar Nederland en naar de omgekochte en gechanteerde politici.
ONDERZOEKSJOURNALIST MICHA KAT IS MINDER POSITIEF EN SPREEKT ZICH UIT:
"DE AFSCHUWELIJKE WAARHEID VOOR GIDEON VAN MEIJEREN"
Micha Kat heeft Gideon van Meijeren gevraagd om zich te bemoeien met de Bodegravense zaak.
Micha Kat spreekt zich uit over diverse politici in de bovenstaande video:
Maarten van Traa, Krista van Velzen, Ien Dales, Koos Rietkerk, Khadija Arib, Harry van Bommel, Aleid Wolfsen, Els Borst, Hans Janmaat, Gidi Markuszower en Gideon van Meijeren.
De DEMMINK-DODENLIJST is ontstaan omdat er tot heden geen persvrijheid was in Nederland, klokkenluiders werden vermoord en corrupte topambtenaren werden door het OM jarenlang in bescherming genomen.
Steeds grotere schandalen komen nu naar buiten toe en doofpotten dreigen nu echt te gaan ontploffen in Nederland, waarbij Nederlandse topambtenaren en hoge functionarissen betrokken zijn.
Zowel Mark Rutte als Dick Schoof werden beloond met hoge topfuncties, omdat zij het bedrijf Nederland een aantal stappen verder hebben gebracht om de Nieuwe Wereld Orde uit te kunnen roepen.
Nederlandse en Belgische kerken en kathedraals zijn tot heden gebruikt en misbruikt door geheime en occulte genootschappen om geestelijke leiders en notabelen chantabel te kunnen maken door deelname aan satanisch ritueel misbruik. Dit gebeurt ook in de bankenwereld. Kinderoffers komen reeds vaker voor in onze geschiedenis, waarbij babies en kinderen mishandeld, verkracht en geofferd worden.
Er komen steeds meer getuigenissen naar buiten over satanisch ritueel misbruik.
Bodegraven-Reeuwijk weigert beslag op Joost Knevels bankrekening op te heffen
By Ella Ster 16 juni 2024 │ Updated: 31 oktober 2024
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk weigert het beslag op de bankrekening van Joost Knevel op te heffen, ook al heeft de rechtbank vorig jaar geconstateerd dat de schadeclaim die de gemeente bij hem neerlegde onterecht was. Knevel vermoedt dat het gemeentebestuur hem financieel wil ruïneren.
In 2021 eiste de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ruim twee ton schadevergoeding van Joost Knevel. De gemeente stelde hem verantwoordelijk voor schade als gevolg van oproepen tot demonstraties in Bodegraven. Knevel beschuldigde een huisarts en RIVM-directeur Jaap van Dissel ervan dat ze hem in zijn jeugd hebben misbruikt en vroeg kijkers van het online Red Pill Journaal in 2020 en 2021 bloemen te leggen op het graf van een man die op 32-jarige leeftijd was gestorven en die volgens Knevel getuige was geweest van een kindermoord. De gemeente stelde een noodverordening in om de aanhoudende demonstraties tegen te gaan, regelde bewaking bij de begraafplaats en voor de huisarts. Als onderdeel van de claim, waarin ook imagoschade werd betrokken, legde de gemeente in juni 2021 beslag op Knevels zakelijke bankrekening.
Twee maanden later werd Knevel in Spanje gearresteerd. In 2022 is hij veroordeeld wegens bedreiging, opruiing en smaad. Hij kreeg 322 dagen gevangenisstraf. De rechtbank oordeelde dat zijn misbruikclaims waanideeën waren, hoewel er nooit onderzoek is gedaan naar zijn beweringen. Knevel stapte na de uitspraak naar de rechter om de schadeclaim van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aan te vechten. Zijn belangenbehartigers, jurist Jeroen Pols en advocaat Anand Ramsoedh, spraken in de rechtszaak van 5 april 2023 van "een wraakactie" en een poging om hun cliënt "financieel te ruïneren". Ze wisten de rechter ervan te overtuigen dat de schadeclaim onterecht was, omdat de rekening voor ordehandhaving of imagoschade verhalen op de initiatiefnemer, een inperking van het demonstratierecht is.
Knevel ziet de weigering om het beslag van zijn rekening te halen en het bezoek van de politie als "pestgedrag".
Een jaar na dato heeft de gemeente echter nog altijd niet het beslag van de rekening afgehaald. Een brief van Knevel aan de gemeente heeft geen resultaat opgeleverd. "Een mededeling aan de bank zou voldoende moeten zijn. De gemeente had dit via hun gerechtsdeurwaarder moeten melden", stelt Pols. Na herhaaldelijke verzoeken bij de SNS Bank, is Knevel doorverwezen naar de toenmalige advocaat van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Cees van de Sanden.
Kort nadat hij contact met de raadsman opnam, stond de politie aan de
deur met de boodschap dat Knevel zijn contactverbod zou hebben verbroken
door contact op te nemen met Van de Sanden, die inmiddels senator is
namens de VVD. De strafrechter had Knevel bij zijn voorwaardelijke
vrijlating een contactverbod opgelegd met Jaap van Dissel en huisarts
Bastiaansen, de twee door Knevel in 2020 aangewezen hoofddaders van zijn
misbruikclaim, maar dit verbod gold niet voor Van de Sanden.
Knevel
ziet de weigering om het beslag van zijn rekening te halen en het bezoek
van de politie als "pestgedrag". Hij vermoedt dat de gemeente hem
probeert te provoceren, in een poging hem weer te arresteren als hij dit
laat gebeuren.
Bron bericht en meer info: https://www.ellaster.nl/2024/06/16/bodegraven-reeuwijk-weigert-beslag-op-joost-knevels-bankrekening-op-te-heffen/
DE CRIMINELE RECHTSSTAAT NEDERLAND
Bestudeer deel 1, 2 en 3 van
"Her Majesty's Secret Service"
DE CRIMINELE RECHTSSTAAT NEDERLAND
Deel 1: https://capoditutticapi007.blogspot.com/
INFILTRATIE RECHTSSTAAT NEDERLAND
Deel 2: https://capoditutticapi008.blogspot.com/
MISDADEN TEGEN DE MENSELIJKHEID
NEDERLANDS RIOOLJOURNALIST CHRIS KLOMP PROBEERT DE BODEGRAVEN ZAAK IN DE DOOFPOT TE HOUDEN DOOR OUD-RECHERCHEUR ALICE BESSELINK ZWART TE MAKEN EN TE DEMONISEREN!
Quote 500-lid Bram Bastiaansen stopt als 'CO2-ceo': 'Over een paar jaar waarschijnlijk een exit'
Bram Bastiaansen bouwde met ACT Commodities vanuit Nederland een miljardenbedrijf in de CO2-certificatenhandel. De 42-jarige ondernemer, met een geschat vermogen van €310 miljoen, doet nu een stapje terug.
Door Tim Berbers │ Gepubliceerd op: 25/01/2024
Bram Bastiaansen zit in New York als hij Quote belt. Nee, niet helemaal toevallig natuurlijk. 'Bij het overdragen aan mijn opvolger leek het me wel handig om daar even goed de tijd voor te nemen', lacht hij. 'Dat gaat makkelijker als ik in New York erbij ga zitten.'
Het bedrijf van Bastiaansen, ACT Commodities, heeft haar thuisbasis op de Zuidas in Amsterdam maar telt inmiddels kantoren over de hele wereld. Naast in New York en Amsterdam zitten er collega's van Bastiaansen in Parijs, Londen, Shanghai en Singapore. Vanaf 2009 is het Nederlandse bedrijf in 'milieuproducten' pijlsnel gegroeid: in 2022 bedroeg de nettowinst 86 miljoen en kon Bastiaansen inschuiven op plekje 160 van de Quote 500.
Maar nu treedt Bastiaansen terug als CEO en geeft hij het stokje door aan Colin Crooks. Hij blijft, althans voorlopig, nog wel actief bij ACT Commodities in een commerciële en adviserende rol.
Ha Bram, vanwaar deze stap terug?
'Het is eigenlijk een heel proces geweest. Samen met Jaap Jansen heb ik het bedrijf opgebouwd. Toen hij vier jaar geleden ziek werd (Jansen overleed begin 2022, red.) moest hij zich gelijk terugtreden omdat het zo ernstig was. Toen hij ziek werd, ben ik toen ook over mijn eigen positie gaan nadenken: hoe lang wil ik dit eigenlijk blijven doen? Ik besloot dat ik zijn ziekte niet mijn leven kon laten dicteren, dus besloot ik door te gaan. Maar wel met het besef: zeker niet voor de komende twintig jaar.'
Maar toen kwam nog Bridgepoint, dat als private equity-fonds instapte.
'Bij die instap heb ik gelijk kenbaar gemaakt over een tijdje te willen stoppen. Toen leek het er ook wel op dat ik in de komende jaren een exit zou gaan maken. Als het zover was, zou het bedrijf zelfstandig moeten kunnen opereren. Vanaf toen ben ik dus gaan zoeken naar een opvolger.'
Waarom stoppen met het bedrijf dat je vanaf de grond af aan hebt opgebouwd?
'Kijk, ik ben een ondernemer pur sang. Dat is wat ik leuk vind en goed kan: dingen ontwikkelen. Naarmate je groeit kom je daar steeds verder vanaf te staan. Je wordt veel meer een bestuurder. Je ziet vaak dat ondernemers op een positie blijven zitten die ze ontgroeit. Zo iemand wilde ik nooit worden.'
Je blijft voorlopig aandeelhouder en actief als adviseur. Dus voor de rest een beetje niks doen?
(Lacht) 'Dat zegt iedereen, dat ik nu niks ga doen. Maar er zijn binnen ACT Commodities nog genoeg dingen om op te focussen. Juist omdat ik nu meer afstand heb tot het bestuurlijke gedeelte, hoop ik daar meer ruimte voor te hebben. Ik ga mij de komende jaren vooral focussen op grote commerciële projecten en M&A binnen ACT, daar ga ik mijn handen wel vol aan hebben.'
Connect de Dots: Bram Bastiaansen is een zoon van de beruchte huisarts Bastiaansen uit Bodegraven waar Joost Knevel over verteld heeft in deze video.
MONDKAPJESAFFAIRE
Amsterdam, 21 juli 2022
De rechtbank ontslaat Sywert van Lienden en Bernd Damme als bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie. Ook mogen zij de komende vijf jaar geen bestuurder of commissaris van een stichting worden. De rechtbank oordeelt dat het tweetal in strijd met de statuten van de stichting heeft gehandeld door een commerciële concurrent van hun eigen stichting op te richten.
Op 25 maart 2020, aan het begin van de coronacrisis, richtten Damme en Camille van Gestel de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) op. De stichting had tot doel om – in tijden van nood – zonder winstoogmerk mondkapjes en andere medische hulpmiddelen naar Nederland te importeren voor zorginstellingen.
Kort daarna, op 9 april 2020, richtten Van Lienden, Damme en Van Gestel ook nog Relief Goods Alliance B.V. (RGA) op. Deze onderneming hield zich eveneens bezig met de import en verkoop van medische beschermingsmiddelen, maar had wél een winstoogmerk.
Op 22 april 2020 sloot RGA een overeenkomst met de overheid voor de levering van 40 miljoen mondkapjes. Aan deze mondkapjesdeal hebben Van Lienden, Damme en Van Gestel, als (indirecte) aandeelhouders van RGA, aanzienlijk verdiend.
Mondkapjesaffaire
Op
15 mei 2021 publiceerde De Volkskrant een artikel waarin werd
beschreven dat weliswaar de schijn werd gewekt dat de mondkapjesdeal was
gesloten met de non-profit stichting SHA, maar dat de deal feitelijk
was gesloten met de commerciële onderneming, RGA. Uiteindelijk leidde de
'mondkapjesaffaire' tot een rechtszaak waarbij het Openbaar Ministerie,
samen met enkele personen die zich voor SHA hadden ingezet, een verzoek
indiende om de bestuurders van SHA, op dat moment Van Lienden en Damme,
te ontslaan.
Conflicterende belangen
De
rechtbank is het met de verzoekers eens dat Van Lienden en Damme niet
langer aan kunnen blijven. Zij hebben onvoldoende voor ogen gehad dat
zij met de oprichting van RGA als (indirect) aandeelhouders een belang
verkregen dat conflicteerde met het belang van SHA. SHA was immers niet
gebaat bij de oprichting van een rechtstreekse concurrent. Door bij
iedere bestelling zelf de afweging te maken of de koop moest worden
gesloten via SHA of RGA, lieten de bestuurders het tegenstrijdige belang
ook voortbestaan.
Onderscheid tussen stichting en bv was niet helder
De
bestuurders, en dan met name Van Lienden, hebben bovendien naar buiten
toe vooral en alleen benadrukt dat zij zich belangeloos met SHA inzetten
voor de zorg. Het onderscheid tussen RGA en SHA was daarbij niet
helder. De naam RGA komt vrijwel neer op de Nederlandse vertaling van
SHA, wat op zichzelf genomen al voor verwarring kan zorgen. Ook in
presentaties werd gebruik gemaakt van het logo van SHA en werd SHA
expliciet genoemd, met KvK-nummer en al. Ook dat heeft minst genomen
voor verwarring gezorgd.
Geen geheimhoudingsplicht
Pas
nadat in de media aandacht was besteed aan de betrokkenheid van RGA bij
de mondkapjesdeal en aan de dubbelrol die de bestuurders van SHA
daarbij hadden gespeeld, hebben ze daarover meer duidelijkheid
verschaft. Dat zij dit vanwege geheimhoudingsverplichtingen niet eerder
konden doen, is niet gebleken. Door hun eigen toedoen zijn Van Lienden
en Damme hierdoor betrokken geraakt in een grote maatschappelijke
controverse en is – na 1 juli 2021 – een civielrechtelijk en
strafrechtelijk onderzoek door het OM gestart.
Direct ontslag
Dit alles leidt tot de conclusie van de rechtbank dat Van Lienden en Damme moeten worden ontslagen. Het is niet wenselijk dat zij aanblijven totdat lopende onderzoeken zijn afgerond. Ook al werken zij – in elk geval naar eigen zeggen – volledig mee aan alle onderzoeken naar hun handelen, dan nog brengt hun positie mee dat zij een eigen belang hebben bij de uitkomst van die onderzoeken, dat niet gelijk te stellen is met het belang van SHA.
Meer informatie
Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.
Bron en meer info: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Bestuur-Stichting-Hulptroepen-Alliantie-ontslagen.aspx
NOS Nieuws•donderdag 13 april 2023, 17:09
Stichting Hulptroepen Alliantie wil via rechter miljoenen van mondkapjesdeal terughalen
Het nieuwe bestuur van de stichting Hulptroepen Alliantie wil via de rechtbank 21 miljoen euro terugvorderen van de oud-bestuurders Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel. Dat melden diverse media. Het drietal verduisterde volgens het huidige bestuur het geld dat werd verdiend met de omstreden mondkapjesdeal met de overheid. De drie streken daarmee persoonlijk miljoenen op.
Bestuurder Wouter Jongepier zei vandaag voor het gerechtshof in Amsterdam dat de stichting Hulptroepen Alliantie van plan is een schadevergoeding van de drie te eisen. De stichting bereidt een civiele procedure voor om de drie oprichters aansprakelijk te stellen.
Het drietal wordt door het Openbaar Ministerie al verdacht van witwassen, oplichting en verduistering. De zaak die de stichting Hulptroepen Alliantie wil aanspannen staat hier los van.
Hoger beroep
De rechtszaak vandaag draaide om het ontslag van Van Lienden en Damme als bestuurders van de stichting. Van Gestel stapte eerder al zelf op. Voormalige medewerkers en het OM hadden hun ontslag geëist en vorig jaar zomer wees de rechter het ontslagverzoek toe. De oprichters gingen daarop in hoger beroep.
Van Lienden trok zich kort voor de zitting terug. Volgens zijn advocaat had dat te maken met de publiciteitsgolf rond de mondkapjesdeal. "De afgelopen twee jaar heeft mijn cliënt in de pers alle klappen opgevangen. Iedere keer als er ontwikkelingen zijn dan leidt dat tot een enorme publiciteitsgolf en incidenten rond zijn gezin. Om die reden heeft hij zich in de aanloop naar deze zitting teruggetrokken", luidde de uitleg van advocaat Sjef Bartels aan persbureau ANP.
Behalve de miljoenen die het drietal verdiende via de mondkapjesdeal, wil het nieuwe bestuur van de stichting ook de advocaatkosten terugvorderen. Na publicaties in onder meer de Volkskrant en Follow the Money over de deal zouden Van Lienden en zijn compagnons maandenlang advocaatkosten in rekening hebben gebracht bij de Hulptroepen Alliantie.
Hoe zat het?
In 2021 werd duidelijk dat Van Lienden, Damme en van Gestel miljoenen hadden verdiend aan een mondkapjesdeal die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid. De staat kocht in het begin van de coronapandemie voor 100 miljoen euro aan mondkapjes van het drietal.
De drie mannen maakten heimelijk miljoenen winst door de deal niet via de stichting Hulptroepen Alliantie te laten verlopen maar via een commerciële onderneming met een vergelijkbare naam. De drie deden het voorkomen alsof zij de mondkapjes zonder winstoogmerk vanuit China importeerden. Sywert van Lienden verdiende er 9 miljoen euro aan, maakte hij zelf bekend.
In februari vorig jaar werd het drietal aangehouden door opsporingsdienst FIOD en het Openbaar Ministerie opende een strafrechtelijk onderzoek. Aanleiding voor het onderzoek van het OM was een aangifte van uitzendbureau Randstad. Dat leverde destijds belangeloos personeel aan de stichting van Van Lienden.
Onderzoeksbureau Deloitte deed in opdracht van het ministerie van Langdurige Zorg ook onderzoek naar de deal. Deloitte constateerde dat het ministerie destijds wist dat het in zee ging met een commerciële onderneming die winst kon maken.
In december vorig jaar werd duidelijk dat het kabinet wil proberen om geleden schade bij de drie terug te vorderen, na advies van de landsadvocaat.
Bron: https://nos.nl/artikel/2471296-stichting-hulptroepen-alliantie-wil-via-rechter-miljoenen-van-mondkapjesdeal-terughalen Lees ook: https://nos.nl/artikel/2444886-wie-wist-wat-en-hoe-ging-het-dit-staat-in-het-rapport-over-de-mondkapjesdeal en: https://nos.nl/artikel/2444786-van-lienden-en-de-mondkapjesaffaire-een-tijdlijn
Bestuurder Sywert van Lienden van Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) werd voor de bus gegooid in de mondkapjesdeal met de (r)overheid.
Chats Sywert van Lienden over mondkapjesdeal openbaar:
'Nooit meer geldzorgen'
'Staat bedrogen'
Door RTL Nieuws / ANP·4 december 2024 · Aangepast: 4 december 2024© ANPRTL Nieuws
Vandaag is de tweede zittingsdag in de civiele rechtszaak over de mondkapjesdeal. De landsadvocaat citeerde uitgebreid uit niet eerder gepubliceerde chats van Sywert van Lienden.
Volgens de landsadvocaat raken de berichten de kern van de zaak, omdat ze gaan over de vraag of Van Lienden met zijn compagnons Camille van Gestel en Bernd Damme 'de Staat met opzet hebben bedrogen met een winstoogmerk'.
'Nooit meer geldzorgen'
De landsadvocaat zegt sinds vorige week te beschikken over de chats die de mannen aan elkaar en hun partners stuurden. "Nu echt rond!! Nooit meer geldzorgen", chatte Van Lienden bijvoorbeeld op 22 april 2020 aan zijn eigen partner.
Lees ook:Bedrijf van Sywert van Lienden voor de rechter, hoe zat het ook alweer?
De landsadvocaat stelt in de rechtbank in Amsterdam dat de ex-bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) zich terdege realiseerden dat zij bedrog pleegden. Hij citeerde uit een Signal-bericht van 31 mei 2020 dat Van Lienden naar zijn compagnons stuurde tijdens de uitvoering van de overeenkomsten:
"Even serieus: wat we nu af en toe bespreken is echt grenzend aan vooropgezette fraude".
Winstoogmerk
De Staat ging er naar eigen zeggen eerst vanuit dat Van Lienden, Damme en Van Gestel tot hun werksessie in de nacht van 12 op 13 april 2020 goede bedoelingen hadden gehad zonder winstoogmerk, maar 'dat blijkt onjuist', zei de landsadvocaat op basis van de chats. Daaruit zou blijken dat de compagnons van plan waren 'for money' zaken met de Staat te doen.
Volgens de landsadvocaat bedachten de drie ondernemers vooraf de 'verhaallijn' en 'als deel van hun bedrog' dat ze door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werden gedwongen om commercieel te gaan. De advocaat citeerde uit een opname van de nachtelijke werksessie waarin Van Damme opmerkte: "Wij zeggen dat de overheid ons dwingt dit te doen, in plaats van onze non-profitkoers."
Van Lienden zou dit op 31 mei in een Signal-bericht hebben bevestigd met de opmerking: "Het moet ons zeg maar overkomen."
Ministerie keek niet naar winst leveranciers mondkapjes: 'Niet relevant'
De Staat en het nieuwe bestuur van SHA vorderen beide een bedrag van ongeveer 29 miljoen euro terug, gelijk aan de gemaakte winst van de mondkapjesdeal. De rechtbank heeft de hele dag uitgetrokken voor de zaak.
De nieuwe advocaat van Van Lienden benadrukte in zijn pleidooi dat het ministerie vooraf wist dat het onderhandelde met een commerciële partij die winst zou maken. "De mondkapjesdeal is midden in de coronacrisis tot stand gekomen", zei hij. "Het beleid was gericht op kopen, kopen, kopen om een ijzeren voorraad van mondkapjes aan te leggen."
'Dit of niks'
Van Lienden zelf zei de zaak als 'enorm frustrerend' te ervaren. Hij kreeg vijf minuten het woord van de rechtbank. Hij zei dat hij in april 2020 verschillende opties voor de mondkapjesdeal met het ministerie besprak. "De optie voor RGA, waarvan ik zelf bestuurder was en waarbij het risico bij mij lag, had uiteindelijk de voorkeur", zei Van Lienden over zijn deal van 18 april 2020. "Als de Staat achteraf vindt dat ze niet een deal wilden met RGA, hadden ze dat die ochtend moeten uitspreken. De keuze was dit of niks. Het werd dit."
Bekijk hier wat voormalig minister Helder destijds over de zaak te vertellen had.
Bron tekst en meer info: https://www.rtl.nl/nieuws/politiek/artikel/5391472/conny-helder-langdurige-zorg-kamerbrief-vws-winst-mondkapjes
Ministerie keek niet naar winst leveranciers mondkapjes: 'Niet relevant'
Onderzoek naar beschermingsmiddelen
Door RTL Nieuws · 19 juni 2023 · Aangepast: 19 juni 2023
Dat leveranciers winst maakten op de verkoop van mondkapjes aan het
ministerie van Volksgezondheid was 'niet relevant'. Naar de prijs werd
niet gekeken, blijkt uit een Kamerbrief van minister Conny Helder
(Langdurige Zorg). Ze vraagt zich achteraf af of dat ethisch wel
verantwoord was.
Het ministerie liet onderzoek doen naar de inkoop van beschermingsmiddelen in de coronacrisis. Vandaag werden de laatste resultaten daarvan gepubliceerd. In een bijgeleverde Kamerbrief schrijft minister Helder onder meer dat ze 'de manier waarop sommige leveranciers en hierbij betrokken personen hebben gehandeld niet vindt passen bij de omstandigheden van dat moment'. Daarbij doelt ze op het maken van winst.
'Prijsverlaging niet doorberekend'
Zo zou een bedrijf een 'onwenselijk hoge marge hebben behaald', omdat het een prijsverlaging van de beschermingsmiddelen niet had doorberekend aan het ministerie. "Individuele belangen speelden daarbij een rol", schrijft Helder. "Het is de vraag of dergelijke marges in crisistijd ethisch verantwoord zijn."
Lees ook dit artikel: https://www.rtl.nl/nieuws/politiek/artikel/5333692/sywert-van-lienden-mondkapjesdeal-mondkapjes-mondmaskers-fraude en dit artikel: https://www.rtl.nl/rtl-nieuws/artikel/5327217/sywert-van-lienden-mondkapjesdeal-om-huizen-autos-beslag
ONZE OVERLEDEN DIERBAREN - VEEL TE JONG OVERLEDEN!
R.I.P. ❤️
ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN
HET LICHT GAAT AUTOMATISCH ZIJN WERK DOEN WANNEER DOOFPOTZAKEN IN HET LICHT WORDEN GEZET!
Alle foute ambtenaren, bankiers, rechters, advocaten en deurwaarders zijn persoonlijk verantwoordelijk voor al hun eigen daden. Ook al hebben zij orders en/of opdrachten in opdracht van derden uitgevoerd; diegene blijft hoofdverantwoordelijk!